مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران از ارائه بیش از ۲۰۰ طرح قابل اجرا و احراز شده از سوی زنان کنشگر مسجدمحور پایتخت خبر داد.
مریم اردبیلی در گردهمایی کنشگران مسجد محور در طرح دختران ریحان با بیان اینکه در خصوص فعالیتهای اجتماع محور محلهای در تمام نقاط شهر تهران نمونههای موفقی دیده میشود اظهار کرد: در ۳ سال اخیر تلاش کرده ایم هستههای خودجوش و خود انگیخته حرکت و کنشگری زنانه موثربرای حل مسائل پیرامونی و حل مسائل اولویت دار شهرمان از نگاه، با طراحی و اجرای زنان این شهر اتفاق بیفتد و محقق شود.
وی با بیان اینکه ما به عنوان مدیران شهری، خدمتگزار، ریل گذار و بستر ساز و کمک کننده برای سهولت در حل مسائل و چالشهای مطرح شده از سوی شهروندان هستیم، تصریح کرد: مسیر نورانی و ارزشمندی شروع شده و هریک از این گروهها، ایدهها و طرحها که به ثمر مینشیند و محقق میشود، یک نقطه نورانی امید به شهرمان اضافه میکند.
مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده با تقدیر از اقدامات مسجد محوری خاطرنشان کرد: به واسطه اینکه مبدأ این اقدامات از مساجد شهر بوده، فی نفسه در آنها خیر و برکت نهفته است.
وی با بیان اینکه جای خوشحالی است که بالغ بر ۲۰۰ طرح قابل اجرا و احراز شده به مرحله نهایی داوری رسیده است، ادامه داد: مقام معظم رهبری میفرمایند که زنان و دختران پیشران تحول کشور هستند. ایشان در جای دیگر هم فرمودهاند که اگر کنشگری و عاملیت توأم با زنانگی، مادرانگی و مزیتهای های زنانه امکان وقوع پیدا کند، میتواند در مقابل گفتمان رقیب و تمدن غرب، این تمدن انسانی و الهی ما پیروز شود. آن تمدن مادی گرا که انسان را به منفعت طلبی و لذت جویی و فرد گرایی، فرو کاسته بود فقط با الگوی سوم زن، یعنی این عاملیت و کنشگری زنانه شکست خواهد خورد.
اردبیلی تصریح کرد: به نظر من اوج عاملیت زنانه در مقام بندگی خداوند و در مقام تکلیف محوری، کنشگری زنانه در مساجد است که تمامی این منظومه را در بر میگیرد. تمرکز ما در مجموعه اقدامات مسجد محوری زنانه، بر این است که هم پایگاههای مساجد در واقع محوریت و برکت خودش را بتواند در طرح داشته باشد وهم زنانی که حول این محور میخواهند برای حل مسئله جامعه و یا برای جذب نسلهای نوجوان و جوان برای کنشگری و حل مسائل شهری اقدامات و فعالیتهایی داشته باشند، اتصال مبارک و پربرکتی را ایجاد میکند که فوق العاده همافزا و ادامه دهنده بوده و در واقع خیرش به خیر کثیر بیپایان گره خورده که مایه استمرار است.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با اشاره به ظرفیت عظیم انسانی پایتخت بیان کرد: در عصری قرار داریم که راههای مرسوم و رسمی برای حل مسائل و چالشها، بسیاری از مسائل را لاینحل کرده و بن بست میرساند. اما اگر مشکلی در سطح محلی و در اجتماعهای کوچک مردمی، کشف و اولویت بندی شود، به طور حتم راه حلی برای آن پیدا خواهد شد. نکته جالب اینکه در طرحهای مردمی، راهحل ها شبیه هم نیست.
اردبیلی تصریح کرد: تهران، واجد بزرگترین ظرفیتهای انسانی در کشور برای حل مسائل و مشکلات است؛ ظرفیت عظیمی که باید پویا و فعال شود.