• امروز : سه شنبه - ۲۸ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : 19 - رمضان - 1446
  • برابر با : Tuesday - 18 March - 2025
3

دلکش: همیشه از شنیدن صدای خودم تنم لرزیده است

  • کد خبر : 9826
دلکش: همیشه از شنیدن صدای خودم تنم لرزیده است
نخواسته‌ام به پول‌پرستی بعضی از هنرمندان گردن بگذارم.دعا می‌کنم که اسیر دورویی‌ها و نیرنگ‌بازی‌های محیط هنری نشوند

همیشه حس کرده‌ام که در صدایم خروش مردی سرکش نهفته است. من فکر می‌کنم با صدای خودم توانسته‌ام حالت غنایی آواز و موسیقی ایرانی را با حالتی حماسی درهم بیامیزم خصوصا در ترانه‌ها و آوازهایی که در دستگاه ماهور خوانده‌ام.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عصمت باقرپور بابلی (۱۳۸۳-۱۳۰۳) با نام هنری دلکَش، یکی از مشهورترین بانوان آواز ایران بود که با عناوین «بانوی حجره طلایی» و «آتش کاروان هنر» نیز از او یاد می‌شود. از هفده‌سالگی آموزش آواز را به صورت جدی آغاز کرد آن هم به خاطر کشف استعدادش توسط ظهیرالدینی معلم موسیقی مدرسه‌ و تا حدود ۲۵ سال بعد یعنی ۱۳۴۵ به طور مرتب با تصنیف‌هایش ردی فراموش‌نشدنی در تاریخ موسیقی ایران برجای گذاشت. اما از ۱۳۴۵ تا ۵۲ تقریبا هفت سالی می‌شد که دیگر چندان خبری از او نبود و مثل قبل مرتب آواز نمی‌خواند. در اسفند ۱۳۵۱ خبرنگار روزنامه اطلاعات به سراغ او رفت تا دلیل این سکوت هفت‌ساله را جویا شود. آن‌چه در پی می‌خوانید گفته‌های دلکش است در آن گفت‌وگوی کوتاه که روز دوم اسفند ۵۲ در صفحه ۱۰ روزنامه اطلاعات منتشر شد:

در صدایم خروش مردی سرکش نهفته است

با این‌که من فکر می‌کنم هم از نظر عواطف و هم از نظر زندگی و فراز و فرودهایش همواره یک زن به تمام معنا بوده‌ام اما همیشه حس کرده‌ام که در صدایم خروش مردی سرکش نهفته است. من فکر می‌کنم با صدای خودم توانسته‌ام حالت غنایی آواز و موسیقی ایرانی را با حالتی حماسی درهم بیامیزم خصوصا در ترانه‌ها و آوازهایی که در دستگاه ماهور خوانده‌ام.

خوانندگی تنها صدای خوش داشتن نیست. به نظر من خوانندگی نشان دادن قدرت است قدرتی که کلام را همگام با موسیقی بالا می‌کشد و به اوج می‌برد. این ادعای من است، من هر وقت به آوازها و ترانه‌هایی که اجرا کرده‌ام گوش می‌دهم این احساس در من جان می‌گیرد و اگر به لاف‌زنی متهم نشوم همیشه از شنیدن صدای خودم تنم لرزیده است.

خوانندگی تنها به کار گرفتن لب‌ها و زبان نیست، آدم باید تمام وجودش درا در حنجره‌اش بریزد.

عشق

امروز عشق بزرگم سهیل من است پسر سیزده‌ساله‌ام که مثل جوان‌های هجده‌ نوزده ساله برومند است. من همان‌طور که تمام وجودم را در هنگام خوانندگی در حنجره‌ام می‌ریزم وقتی در خانه زندگی می‌کنم تمام وجودم از آن سهیل است.

گلایه

آن‌وقت‌ها که ما خیلی توی کوک آواز خواندن و صفحه پر کردن و این‌جور کارها بودیم با آهنگساز و شاعر فاصله نداشتیم، اصلا این حرف‌ها نبود که امروز هستم. امروز هنرمندهای ما پول را از هر چیز و کس دیگری بیشتر می‌شناسند. این‌که می‌بینید من اخیرا کمتر آواز خوانده‌ام دلیلش همین است که نخواسته‌ام به پول‌پرستی بعضی از هنرمندان گردن بگذارم.

صدای پروین خیلی به صدای من شبیه بود تا آن‌جا که بسیاری از اوقات صدای او را با صدی خودم اشتباه می‌کردم اما پروین برای ادامه کار هنری‌اش استعداد نشان نداد.

خواننده‌های جوان خوب و بد شعر را آن‌قدرها نمی‌شناسند حال آن‌که برای خواننده داشتن ذوق ادبی از شهرت خیلی واجب‌تر ست به خدا واجب‌تر است.

 برای خواننده‌هایی که تازه پا به میدان می‌گذارند دعا می‌کنم که اسیر دورویی‌ها و نیرنگ‌بازی‌های محیط هنری نشوند و همیشه به یاد داشته باشند که صمیمیت در هنر بر هر چیزی مقدم است و من با همین صمیمیت حماسه آوازهای ایرانی را به وجود آوردم.

لینک کوتاه : https://zanandiplomacy.ir/?p=9826

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.