• امروز : یکشنبه - ۲ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 13 - شوال - 1445
  • برابر با : Sunday - 21 April - 2024
8

بهترین تغذیه در زمان ابتلا به کرونا

  • کد خبر : 1788

اگر جواب آزمایش کرونای شما مثبت شده است، در قدم اول با مراجعه به پزشک داروها و دستورات لازم را دریافت میکنید.قدم بعدی انتخاب تغذیه مناسب برای این دوران است.در واقع تغذیه یکی از مهم‌ترین فاکتورهای حفظ سلامت در ایام ابتلا به کرونا است. در این روزها تغذیه و آبرسانی بدن امری حیاتی است. تقویت […]

اگر جواب آزمایش کرونای شما مثبت شده است، در قدم اول با مراجعه به پزشک داروها و دستورات لازم را دریافت میکنید.قدم بعدی انتخاب تغذیه مناسب برای این دوران است.در واقع تغذیه یکی از مهم‌ترین فاکتورهای حفظ سلامت در ایام ابتلا به کرونا است.
در این روزها تغذیه و آبرسانی بدن امری حیاتی است. تقویت سیستم ایمنی بدن و تامین مایعات، پروتئین و ریز مغذی ها یکی از راه های مقابله با بیماری کروناست.
نکات تغذیه ای لازم در دوران ابتلا به کرونا به شرح زیر است:
۱- هر ۵ گروه اصلی غذایی باید در برنامه روزانه گنجانده شود.
۲- روزانه حتما سه وعده اصلی غذایی و سه میان وعده غذایی مصرف گردد.
۳- به طور کلی نوشیدن مایعات کافی باعث رقیق شدن ترشحات و تسکین گلودرد می شود و به دلیل هضم راحت مایعات، بدن انرژی کافی برای مقابله با بیماری دارد.
۴- یکی از مایعات مفید در دوران کرونا انواع دمنوش ها به خصوص دمنوش آویشن است
۵- میوه، سبزیجات، حبوبات، آجیل و غلات کامل (به عنوان مثال ذرت فرآوری‌نشده، جو دوسر، گندم و…) و غذاهای حیوانی چون گوشت، ماهی، تخم مرغ و شیر در برنامه روزانه وجود داشته باشد.
۶- خوردن غذاهای سنگین علائم و عوارض کرونا را شدت می دهد و ممکن است بیمار اشتهای لازم برای مصرف مواد غذایی را نداشته باشد. به همین خاطر انتخاب غذاهای سبک و با حجم کمتر که در دفعات بیشتری به بیمار داده می شود می تواند مشکل کم اشتهایی را جبران کند.
۷- از چربی‌های اشباع نشده (مانند ماهی، آجیل خام، روغن زیتون، سویا، کلزا، آفتابگردان و روغن ذرت) به جای چربی های اشباع موجود در گوشت چرب، کره، روغن نارگیل، خامه و پنیر استفاده شود.
۸- به جای گوشت قرمز، گوشت سفید (مثل مرغ و ماهی) را جایگزین شود که چربی کمی دارد. در دسته لبنیات هم انواع شیر یا محصولات لبنی کم چرب را انتخاب گردد.
۹- هنگام پخت و تهیه غذا، استفاده از نمک و چاشنی‌های دارای سدیم بالا (مانند سس سویا و سس ماهی) محدود گردد.
۱۰- برای تامین پروتئین روزانه از ماهی یا مرغ، پنیر، لبنیات کم چرب پروبیوتیک ، تخم مرغ حبوبات و مغزهای خام مانند گردو استفاده کنید.
۱۱- هر روز از انواع میوه ها مثل موز، کیوی، سیب مرکبات و آبمیوه های طبیعی تازه استفاده شود.
۱۲- درکنار غذاها از لیمو ترش استفاده شود
۱۳- مکمل های ویتامین D، ویتامین C و روی را در این دوران فراموش نشود.
۱۴- لبنیات مثل ماست پروبیوتیک و شیر کم چرب هر روز مصرف شود
۱۵- در وعده صبحانه از تخم مرغ آب پز، پنیرکم چرب، نان و غلات سبوس دار، گردو، عدسی ،فرنی و شیربرنج استفاده گردد.
۱۶- استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است
۱۷- مصرف انواع سوپ ها مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو، بلغور جو دوسر و … و آش های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و …توصیه میشود
در زمان کرونا چه غذاهایی نخوریم؟
• کیک، کلوچه، گز، سوهان یا هر نوع شیرینی، شکلات ، انواع نوشابه ها، آبمیوه های صنعتی، ترکیبات حاوی قندهای ساده و…
• انواع سس ها
• مصرف شکر و قند
• غذاهای کنسروی، گوشت های فرآوردی شده و فست فود ها
• غذاهای چرب، شور و نفاخ
• مصرف قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ
• نوشابه‌های گازدار و سایر نوشیدنی‌های قندی
• مصرف غذاهای سرخ شده
• ادویه های تند و محرک
دکتر آمنه مجد

لینک کوتاه : https://zanandiplomacy.ir/?p=1788

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.