زینب اختری در نشست با زنان کارآفرین خوزستان که امروز (۱۰ خردادماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با تسلیت جان باختن شماری از شهروندان استان در حادثه ریزش ساختمان متروپل به سفر خود به آبادان اشاره و اظهار کرد: این اتفاق، فاجعه بود که وظیفه ما این بود پیام رئیس جمهور و وزیر کشور را به خانوادههای عزادار برسانیم؛ در این سه روز با حضور در خوزستان با خانوادههای متوفی یا مفقودین دیدار داشتیم و در جریان مسائل آنها قرار گرفتیم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: با هماهنگی ستاد اجرایی، جلسهای با حضور نمایندگان کمیته امداد امام (ره)، بهزیستی و نماینده وزارت کار تشکیل دادیم و پیگیری مسائل این خانوادهها را انجام میدهیم.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور گفت: در وزارت کشور نگاه به بانوان، مساله نیست زیرا زنان مساله نیستند و حلال مساله هستند. همیشه گفته میشود زن قشر آسیبپذیر است در حالی که یک زن میتواند کمککننده و پیشران باشد. نگاه ما بر اساس گفته رهبری است؛ ایشان میفرماید زنان سربازان خط مقدم انقلاب اسلامی هستند.
اختری بیان کرد: در حادثه متروپل نیز مشاهده کردهایم که زنان چگونه پشتیبانی میکردند و به صورت ۲۴ ساعته کار میکردند به گونهای که حاضران در محل میگفتند اگر این زنان نبودند نمیدانستیم چگونه کار کنیم.
وی با اشاره به لزوم استفاده از نقطه قوت زنان نه نقطه ضعفشان گفت: زنان میتوانند به درستی از احساسات خود استفاده کنند و مردان را هم به میدان بیاورند.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور بیان کرد: ما میخواهیم مسائل کلان کشور و نه تنها مساله اشتغال بانوان را حل کنیم؛ در حال حاضر با مساله اقتصادی در کشور مواجه هستیم و زنان نیز میخواهند برای این مساله کار کنند.
اختری با اشاره به صحبتهای مطرح شده در این جلسه در خصوص دیده نشدن زنان در فعالیتها بیان کرد: نگاه ما نگاه جایگزینی نیست؛ خداوند نیز نگاه مکملی به زنان و مردان دارد. مقام معظم رهبری نیز میفرماید کار بانوان را بر عهده بانوان بگذارید. ما نمیخواهیم خودمان را ثابت کنیم و این موارد، ثابت شده است.
وی به نقش زنان در افزایش جمعیت اشاره کرد و گفت: دبیری قرارگاه افزایش جمعیت در دست امور بانوان وزارت کشور و استانداریها است.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور بیان کرد: در خصوص مسائل اقتصادی، نخست باید ببینیم نیازسنجی انجام شده است یا خیر. برخی مواقع به سمت مشاغل خانگی میرویم اما میبینیم به سمت یک رشته رفتهایم و حتی ندیدهایم ظرفیت بازار آن چگونه است که اتاق بازرگانی باید در این زمینه ورود کند.
اختری با تاکید بر تضمین کیفیت کالا به منظور صادرات محصولات، گفت: در زمینه تضمین کیفیت، ادارهکل فنی و حرفهای و در خصوص سکوی فروش نیز معاونت اقتصادی با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی میتوانند کمک کنند.
وی بیان کرد: به نظر میرسد در زمینه ظرفیتسنجی برای کار و مصوبات کمککننده به کارآفرین، ضعف اطلاعرسانی وجود دارد که باید در این راستا از ظرفیت دوستان در زمینه اشتراک تجربهها استفاده شود.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور گفت: اگر نگاه به زنان سرپرست خانوار تنها در زمینه اشتغال باشد اشتباه است زیرا زن سرپرست خانوار با شبکه مسائلی مواجه است و باید ابتدا مسائل حاشیهای حل شود تا وی کار کند. اینکه بگوییم زن سرپرست خانوار را شناسایی کردیم و آموزشهای فنی و حرفهای را دادیم و حالا میتواند کار کند، اشتباه است. در حال حاضر در ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، الگوهای مختلف توانمندسازی این زنان در حال بررسی و کار است.
اختری با بیان اینکه امسال در بحث توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بودجه بسیار خوبی مصوب شده است، افزود: اغلب این بودجه در قالب تسهیلات است اما تنها فراهم کردن تسهیلات اشتباه است و باید این موضوع را به صورت بستهای از خدمات مختلف دید.
وی عنوان کرد: اکنون به دلیل اینکه مدلهای کمیته امداد امام(ره) و بنیاد برکت به عنوان راهبر شغلی تنها به اشتغال تمرکز کردهاند، سیکل معیوبی طی کردهاند و به خروجی نمیرسند بنابراین باید طبق مدل جدیدی که ابلاغ میشود فعالیت کنند.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور گفت: اینکه تعامل و ارتباطات زنان در صنعت بسیار سخت است یک واقعیت است؛ ملاحظاتی در ارتباط گرفتن زنان وجود دارد که باید این ملاحظات رعایت شود و حد و حدود برقرار باشد زیرا این موارد مانع رقابت یک زن با مدل صنعتگر مرد در بازار رقابت میشود و باید به این مساله توجه ویژهای شود.
اختری بیان کرد: در صورتی که معضلی وجود داشته باشد که در خوزستان قابل حل نیست و باید در وزارت کشور پیگیری شود، این کار را انجام میدهیم.