به نقل از ویفروم، زنان نیمی از جمعیت جهان را تشکیل میدهند اما تنها ۲۵ درصد از کرسیهای پارلمانهای ملی را در اختیار دارند و رفع این موانع برای دستیابی به برابری جنسیتی و ایجاد جوامع فراگیرتر ضروری است.
بهروزرسانی شاخص هنجارهای اجتماعی جنسیتی (GSNI) که اخیراً در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است، بر موانع مهمی که زنان و دختران در تحقق پتانسیلهای خود با آنها مواجه هستند، تأکید میکند.
نزدیک به نیمی از جمعیت جهان به طرز نگرانکنندهای معتقدند مردان، رهبران سیاسی بهتری نسبت به زنان هستند.
زنان نیمی از جمعیت هر کشور را تشکیل می دهند و به حق باید در سیستمهای تصمیمگیری مشارکت مساوی داشته باشند.
سطوح بالاتر مشارکت سیاسی زنان با خطر کمتر جنگ داخلی و کاهش احتمال خشونت سیاسی توسط دولت مرتبط است.
زنان در پستهای رهبری کلیشهها را میشکنند و هنجارهای اجتماعی و تصورات رهبران زن را تغییر میدهند.
علیرغم نتایج مثبت واضح آن، راه درازی برای دستیابی به برابری جنسیتی در سیاست در سطح جهان وجود دارد. سازمان ملل متحد اظهار کرد که در مسیر کنونی، رسیدن به برابری جنسیتی در بالاترین مناصب قدرت، ۱۳۰ سال طول خواهد کشید.
نتایج بررسی نشان داد که ۳۴ زن در ۳۱ کشور تا ژانویه ۲۰۲۳، بهعنوان رئیس دولت خدمت میکردند. ۲۲.۸ درصد وزرای دولت زن بودند. ۱۳ کشور به سهمیه ۵۰ درصد یا بیشتر زنان در کابینه دست یافتند.
تحلیلگران اظهار کردند که با توانمندسازی زنان برای مشارکت کامل در سیاست، میخواهیم جوامعی را پرورش دهیم که عادلانهتر همچنین پایدارتر باشند. این یک اثر موجی خواهد داشت که منجر به حکمرانی بهتر، افزایش ثبات اقتصادی و بهبود انسجام اجتماعی خواهد شد.
پیگیری برابری جنسیتی در سیاست صرفا یک الزام اخلاقی نیست بلکه نیاز اساسی برای آیندهای مرفه، متعادل و فراگیر برای همه ماست.