• امروز : سه شنبه - ۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 15 - شوال - 1445
  • برابر با : Tuesday - 23 April - 2024
5

سهم ناچیز زنان ایرانی در اهدای خون

  • کد خبر : 3538
سهم ناچیز زنان ایرانی در اهدای خون
مدیرعامل سازمان انتقال گفت: میزان اهدای خون توسط بانوان که نیمی از جامعه را تشکیل می دهند، کم و زیر ۵درصد اهدای خون در کشور توسط زنان انجام می شود.

دکتر مصطفی جمالی در مورد اینکه چرا اهدای خون در ایران توسط بانوان کم است، افزود: مشکل اساسی این است که ما امکانات اهدای خون را در نزدیکی محل زندگی بانوان نداریم و باید این امکانات را فراهم کنیم تا دشواری های رسیدن به محل اهدای خون برای آنان مرتفع شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر متوسطه اهدای خون توسط بانوان در کشور زیر ۵درصد است، اما وقتی در برخی از محلات تهران شرایط موقت اهدای خون که در دسترس بانوان باشد و به محل زندگی آنها نزدیک باشد را فراهم کردیم، شاهد بودیم که میزان اهدای خون توسط بانوان به حدود ۲۵ درصد رسید.

مدیرعامل سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: پس اشکال از ماست، که نتوانسته‌ایم امکاناتی که برای اهدای خون لازم است و باید در نزدیک محل زندگی مردم باشد را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه فرهنگ‌سازی برای تشویق و ترغیب مردم و بخصوص بانوان در اهدای خون هم نقش مهمی دارد، تاکید کرد: در این زمینه هم برنامه هایی با معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی، معاونت دانشجویی دانشگاه ها و آموزش و پرورش در دست انجام داریم که میزان اهدای خون توسط بانوان افزایش یابد.

جمالی گفت: اما اینکه، اگر بخواهیم اهدای خون را توسط بانوان را به عنوان مثال از ۵درصد به ۱۰ درصد برسانیم، کار زمان‌بری است، ولی ما این کار را دنبال می‌کنیم، چون نصف جمعیت کشور را بانوان تشکیل می دهند و مثل این است که نصف جامعه را نتوانستیم برای اهدای خون فرهنگ سازی کنیم.

وی تاکید کرد: ضمن اینکه اهدای خون کاری مقدس‌ و ارزشمند است و به نظر من این وظیفه ما است که زمینه و امکان اهدای خون برای بانوان را بتوانیم در جامعه طوری فراهم کنیم که بتوانند در نزدیکی محل زندگی خودشان، اهدای خون داشته باشند.

به گزارش ایرنا به نقل از سازمان انتقال خون، زنان هرچهار ماه یک بار و درسال در مجموع ۳ بار و مردان هرسه ماه یک بار و در مجموع ۴ بار در سال می توانند خون اهدا کنند.

حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است. حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی سن اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲ بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.

استان های لرستان، قزوین، کردستان، خراسان جنوبی، گلستان، خراسان شمالی و زنجان از بین استان ها کشور دارای بیشترین شاخص اهدای خون توسط بانوان هستند.

سالانه در کشور بیش از ۲ میلیون نفر به صورت کاملا داوطلبانه خون اهدا می کنند.

لینک کوتاه : https://zanandiplomacy.ir/?p=3538

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.