به گزارش زنان دیپلماسی، مژده نخلستانی اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد شیوع رفتارهای پرخطر در بین بانوان کمتر بوده، در پاسخ گویی به پرسشهای پزشک انتقال خون صداقت بیشتری دارند و در واقع یکی از سالمترین منابع خونی در دسترس هستند.
وی افزود: نقش خانمها در نهادینه سازی فرهنگ اهدای خون بین اعضای خانواده و جامعه نیز غیرقابل انکار است و خانمی که خود، اهداکننده خون باشد میتواند در ترویج این فرهنگ و تشویق سایرین به اهدای خون تأثیر بسزایی داشته باشد.
نخلستانی تاکید کرد: شرایط عمومی اهدای خون مانند سن، وزن، فشار خون، درجه حرارت، نبض و…، در زنان تفاوتی با مردان ندارد اما زنان حداکثر ۳ بار در سال مجاز به اهدای خون هستند که البته بعد از یائسگی خانمها نیز مانند مردان میتوانند ۴ بار در سال خون اهدا نمایند. بنابراین خانمها هم در صورتی که واجد شرایط اهدای خون باشند میتوانند همانند آقایان جز اهداکنندگان مستمر خون باشند و تنها شرایط اختصاصی که منجر به معافیت موقت آنها از اهدای خون میگردد قاعدگی شدید و دردناک، سقط، دوران حاملگی و شیردهی است.
وی همچنین بیان کرد: زنان نیمی از جامعه انسانی هستند که نمیتوان توانایی و استعداد آنها را نادیده گرفت. طبق گزارش بانک جهانی، ایران از نظر نگاه مثبت به فعالیتهای اقتصادی زنان در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در رتبه بالایی قرار دارد.
سرپرست دفتر برنامه ریزی جذب و نگهداری اهدا کنندگان خون با ابراز تأسف از سهم اندک زنان در اهدای خون که به طور متوسط تنها حدود ۴ درصد از خونهای اهدایی است، گفت: در کشورهای توسعه یافته این مشارکت به ۳۰ تا ۵۰ درصد هم میرسد، این در حالی است که بیش از ۵۰ درصد مصرف کنندگان خون و فرآوردههای خون را در مراکز درمانی زنان تشکیل میدهند و شاید دلیل اصلی آن خون ریزی های هنگام زایمان، عمل سزارین و…، باشد.
نخلستان خاطر نشان کرد: افزایش شاخص اهدای خون زنان علاوه بر کمک به ارتقای سلامت جامعه و رفع نیاز به خون و فراوردههای آن میتواند گامی مهم در راستای توسعه اجتماعی و تغییر نگرشهای کاذب جنسیتی در جامعه باشد.