رسول اسدی دربارهی افت کمی دوچرخهسواری زنان ایران بیان کرد: زنگ خطر خیلی وقت است به صدا در آمده و این اتفاق حاصل چندین سال است. مطالبات بانوان به حق است. بخشی از این مشکلات را فدراسیون میتواند حل کند اما باید از رشتههای تجهیزات محور حمایت شود. برای فدراسیون هیچ تفاوتی بین دوچرخهسواری مردان و بانوان نیست. در هر صورت تلاش میکنیم که هر دو بخش پیشرفت داشته باشند.
او در مور برنامه فدراسیون برای ایجاد انگیزه در دوچرخه سواری زنان گفت: ما ناخودآگاه مجبوریم دید جوانگرایانه داشته باشیم. این کار را در مردان آغاز کردیم و دو تیم پایه دوچرخهسواری قرار است به ارمنستان اعزام شوند. در بخش بانوان هم این دید را پیاده میکنیم. قبول دارم تمام ورزشکاران بزرگسال تمام تلاش خود را کردند که نتیجه خوب بگیرند اما در بخش پیست با مدال آسیایی فاصله داریم و در بخش جاده مقداری به مدال آسیا نزدیک شدهایم. باید به سمت جوانگرایی برویم از این رو تیم پایه خود را باید گسترش دهیم. تیم پایه جاده را تشکیل میدهیم و بعد باید به سراغ کوهستان و سرعت برویم.
*جوانان در اولویت اعزامهای برون مرزی
رییس فدراسیون در پاسخ به این پرسش که در حالی صحبت از استفاده از جوانان میکنید که بی انگیزگی در رده این سنی وجود دارد و در قهرمانی کشور تنها سه نفر در خط شروع مسابقات قرار گرفتند، چگونه قرار است جوانگرایی صورت بگیرد؟ تاکید کرد: از این پس اعزام در بخش جوانان خیلی بیشتر از بزرگسالان خواهد بود و قطعا این کار را انجام می دهیم. برگزاری مسابقات جایزه بزرگ مردان از زمان سرپرستی من اتفاق افتاده است و برای بانوان هم شروع کردیم و جایزه بزرگی که سردار آزمون حمایت کرد، اولین آن بود. قطعا این حرکت را ادامه میدهیم. برگزاری مسابقات باعث دیده شدن دوچرخهسواری میشود اما باید نکات مثبت را هم گفت. اینکه دائم از نکات منفی حرف زده شود باعث میشود که سرمایهگذار دلزده شود و قدم جلو نگذارد.
*رکابزنی رایگان در لیگ ادامه دارد؟
اسدی در مورد اینکه دختران دوچرخه سوار در لیگ قرارداد ندارند و رایگان رکاب میزنند و فدراسیون نمی تواند برای این مسئله فکری کند؟ گفت: نمیتوانیم باشگاهها را مجبور کنیم. فدراسیون وظیفه سیاست گذاری دارد. ما پخش زنده میگیریم و کیفیت برگزاری مسابقات را بهتر میکنیم تا باشگاهها علاقهمند به تیمداری شوند.
*کسانی که مستعد باشند را خودمان به مسابقات میفرستیم
او در مورد اینکه همه رکابزنان دختر توانایی این را ندارند از سوی خانواده حمایت مالی شوند، گفت: کسانی که مستعد گرفتن مدال هستند را خودمان به مسابقات اعزام میکنیم. از طرفی این طور نیست که هر کسی از سمت خانواده حمایت مالی شود را به مسابقه اعزام کنیم. فاطمه هداوند چون نفر اول سرعت بود، به مسابقات رفت. برای موفقیت به نظرم حضور پر رنگ در کاپ ها، داشتن تجهیزات و در نهایت پیست چوبی موثر است. ما این مشاوره را به حامیان مالی می دهیم که بجای هزینه کردن در قهرمانی آسیا، برای حضور رکابزنان در کاپ های آسیایی هزینه کنند.