• امروز : پنج شنبه - ۲۹ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : 16 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 19 September - 2024
1

تغییرات سبک زندگی عامل اصلی کاهش جمعیت در فارس است

  • کد خبر : 8378
تغییرات سبک زندگی عامل اصلی کاهش جمعیت در فارس است

شیراز-استاد بخش جامعه‌ شناسی دانشگاه شیراز با اشاره به گزارش‌های دوره‌ای مرکز آمار، از کاهش مداوم نرخ باروری در فارس خبر داد و گفت: تغییرات سبک زندگی، عامل اصلی کاهش جمعیت و نیروی کار است. با هشدار به اینکه نرخ باروری در فارس مانند دیگر استان‌ها به زیر سطح جایگزینی رسیده است، اظهار داشت: چنانچه […]

شیراز-استاد بخش جامعه‌ شناسی دانشگاه شیراز با اشاره به گزارش‌های دوره‌ای مرکز آمار، از کاهش مداوم نرخ باروری در فارس خبر داد و گفت: تغییرات سبک زندگی، عامل اصلی کاهش جمعیت و نیروی کار است.

با هشدار به اینکه نرخ باروری در فارس مانند دیگر استان‌ها به زیر سطح جایگزینی رسیده است، اظهار داشت: چنانچه این روند ادامه یابد، تا چند دهه آینده شاهد افزایش چشمگیر جمعیت سالمندان و کاهش شدید نیروی کار خواهیم بود و این وضعیت می‌تواند به یک بحران اجتماعی و اقتصادی تبدیل شود.

عنایت با تأکید بر اهمیت بنیاد خانواده در آینده کشور، گفت: همسران به عنوان دو بازوی مهم برای پیشرفت خانواده، نقش بسیار مهمی در ایجاد محیطی امن و حمایتگر برای فرزندان ایفا می‌کنند و با توجه به چالش‌های پیش روی خانواده‌های امروزی، تقویت بنیان خانواده نیازمند حمایت‌های اجتماعی، اقتصادی است.

به عقیده وی در جامعه امروز، زن با وجود یک همراه و پشتیبان می‌تواند به عنوان یک همسر و مادر فهمیده در تربیت نسلی فرهیخته گام بردارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز با بیان اینکه خانواده مرجعیت خود را ازدست داده و فردگرایی افزایش یافته است افزود: این باورها بیشتر به همان تغییرات اجتماعی و فرهنگی بستگی دارد بنابراین نمی‌شود فقط عامل صنعت را مسبب این موضوع دانست‌.

به گفته این استاد دانشگاه جوانان هنوز دوست دارند ازدواج کنند و تشکیل خانواده دهند زیرا معتقدیم بنیاد خانواده در ایران از بین نرفته و برای ازدواج به راهکارهای حمایتی و تضمین شده نیاز دارند.

رئیس سابق مرکز مطالعات زنان دانشگاه شیراز خانواده را عضوی از جامعه دانست و بیان داشت: همراهی و همکاری زوجین و احترام به جایگاه ارزشمند یکدیگر، موجب می‌شود نگاه به حفظ خانواده در آینده دوچندان شود.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش نرخ باروری در کشورهای اروپایی، حمایت‌های جامع و قانونی از مادران شاغل است افزود: در ایران، قوانین حمایت از زنان متأهل شاغل، به ویژه در بخش خصوصی، به اندازه کافی اجرا نمی‌شود و از تضمین کافی برخوردار نیست.

عنایت ادامه داد: برای افزایش نرخ باروری در کشور، ضروری است که قوانین حمایتی از مادران شاغل تقویت شود و تسهیلات مالی و روانشناختی بیشتری برای آن‌ها در نظر گرفته شود. همچنین، فراهم کردن مهدکودک‌های دولتی با هزینه کم و افزایش مرخصی زایمان و مراقبت از کودک می‌تواند گام مهمی در این راستا باشد.

لینک کوتاه : https://zanandiplomacy.ir/?p=8378

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.